Пълен хаос настана в очаквания като последен трансфер в испанския гранд Барселона това лято - този на централния нападател. Именно човекът на позиция номер 9 бе определян от треньора на тима Луис Енрике като най-важната покупка преди началото на сезона, но се превръща в най-трудната цел.

Според близкия до каталунците вестник "Спорт" преди минути - има договорка със Севиля за Кевин Гамейро, който преди дни бе определен като нерентабилен заради 29-те си години и трансферна сума от 40 милиона евро. Според другия барселонски вестник "Ел Мундо Депортиво" обаче, слуховете за сделка с Гамейро са преувеличени и каталунците ще заложат на младия Лусиано Вието (22 години) от Атлетико (Мадрид), който ще струва между 22-25 милиона евро.

Двете публикации са в интервал от няколко минути, като опровержението на новината е с по-късен час и засега изглежда по-достоверно.

По-рано днес френският нападател остана извън групата за контролата на Севиля, а това още повече засили спекулациите, че ще напусне клуба. Интерес към него има и от страна на Атлетико (Мадрид).

Именно шефът на "дюшекчиите" Енрике Сересо по-рано днес постави под сериозен въпрос трансфера на Вието в Барса като каза, че все още няма оферта за него от каталунците.