Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев е преживял ужаса на опита за преврат в Истанбул. Шефът разказа пред petel.bg преживяванията си на турското летище на връщане от Нион, където бе като представител на клуба за жребия за квалификационните кръгове на Шампионската лига.

Петричев призна, че е научил от един от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев за случващото се в Истанбул.

"Каза ми, че по телевизиите говорят, че има военен преврат в Турция, че става страшно. Беше след полунощ. Аз му отвърнах, че ситуацията около мен е съвсем нормална, но в този момент, докато си говорихме, изведнъж изгаснаха светлините на мониторите. Хората започнаха да крещят, настана някаква голяма суматоха. 

Може би около 15-20 минути след това нахлуха на летището, настана някаква страхотна суматоха. Може би бяха хиляди цивилни хора, които скандираха в подкрепа на Ердоган. Взеха да обикалят покрай летището, а в същото време долу на пистата имаше танкове с картечници. 3-4 танка минаха с много бясна скорост по пистата за излитане. Беше ясно, че са почнали някакви безредици. Служителите на летището също изпаднаха в паника. Затвориха магазините и всичко останало само в рамките на половин час. Нямаше от къде човек да си купи храна, раздаваха единствено вода.

В интерес на истината не е имало някаква заплаха за нас. Чу се един единствен изстрел, но отдалеч. Хората си шестваха, но мирно, нямаше анархия, не е имало трошене на магазини или нещо подобно. Местните просто си скандираха. За съжаление пътниците бяха много уплашени. При всеки по-сериозен шум, всичко живо падаше на земята и се криеше по пейките. Така горе-долу изкарахме нощта", разказа Петричев, който прекара около 17 часа на летището в Истанбул.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа