Перуанското крило Хеан Деса по прякор Лудия може да играе за Левски в реванша срещу Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък (21 юли) от 20:00 часа.

Деса се контузи по време на лагера в Правец. Той е възстановен и искаше да играе и при гостуването в Словения, но получи лекарска забрана. Той ще мине нови прегледи в понеделник и се очаква този път да получи разрешение. Така треньорът Люпко Петрович ще може да разполага с още един офанзивен футболист. В първата среща с Марибор той имаше на разположение само Бабатунде Адениджи и юношите Божидар Краев и Станислав Иванов.

В случай, че Деса започне като титуляр, ганаецът Франсис Нар ще седне на скамейката. Люпко не бил впечатлен от качествата на Нар и ще залага повече на Деса.

Билетите за двубоя ще бъдат пуснати в продажба в понеделник. Нулевото равенство обнадежди феновете на Левски, които мечтаят за "син" празник на "Герена" в четвъртък. Очаква се минимум 15 хиляди да подкрепят любимците си в надеждите за добро представяне и отстраняване на Марибор.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа