Опитът за военен преврат в Турция засегна макар и не толкова пряко Локомотив (Пловдив). В момента "смърфовете" са на лагер в южната ни съседка и по-точно в планинска местност над град Измит (старото име бе Коджаели). Градът се намира на стотина километра от Истанбул и близостта разтревожи максимално играчи и треньори на Локомотив (Пловдив).

"Естествено, че имаше уплаха, защото сме само на стотина километра от Истанбул в планината. Снощи до 3:00 часа никой не спа, гледахме емисиите по различни телевизии, за да следим случващото се", казаха от лагера на Локомотив (Пловдив) пред БЛИЦ.

Към момента няма пряка опасност за лагера на Локомотив (Пловдив), но последните две контроли са били под въпрос. Тимът играе в неделя срещу Ал Файсали, а в понеделник срещу Ал Раед. Преди минути обаче и двата саудитски отбора са потвърдили, че ще участват в проверките.

По-притеснителното ще настъпи след това, когато Локомотив (Пловдив) трябва да се прибира към България. Отборът ще мине през Истанбул и всички се надяват до вторник положението да бъде по-спокойно.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ