Интересна статистика бе направена за наставника на Левски Люпко Петрович.Според прогнозите Левски беше обречен срещу Марибор в двубоя им от Лига Европа, но момчетата на сърбина направиха нулево реми.

Оказва се, че наставникът на левскарите е майстор да продължава напред при такова развитие на обстоятелствата в първата среща. Всичко започва още от 1999 г. 

Тогава в първата среща с кипърския гранд АПОЕЛ (Никозия) българският тим стига до нулево равенство. На "Герена" "сините" побеждават с 2:0 след голове на Предраг Пажин в 67-та и Захари Сираков в 75-та минути. 

Следващият мач на Левски е срещу Хайдук (Сплит), който тогава е изключително силен. Първата среща завършва 0:0, но на реванша на "Герена" българският отбор отново е непоколебим - бие с 3:0 след попадения на Димитър Иванков от дузпа в 16-та, на Георги Бачев в 33-та и на Красимир Димитров в 85-та минути. 

Две години по-късно Петрович отново е начело на Левски и отново го води отрано през юли в Европа. Първият съперник е босненският Железничар, но тогава "сините" първо бият с 4:0 у дома, а после на реванша завършват 0:0, за да продължат напред. 

Следва битка с норвежкия шампион Бран Берген. Различното е, че първият мач е в София и приключва при познатото за Петрович 0:0. Реваншът в Норвегия завършва 1:1 и така за трети път сръбският специалист извежда столичния клуб напред в Европа след 0:0 в първата битка. 

Петрович няма отпадане в евротурнирите с Левски след 0:0 в първия мач. Сега такъв резултат беше постигнат срещу наистина класен отбор като Марибор, въпросът е дали серията ще продължи и след седмица на "Герена", помогнаха колегите от "Гонг".