Феновете и ветераните на ЦСКА, които имаха събрание снощи, са обсъждали няколко варианта за името на новия клуб, който смятат да основат. Това съобщиха пред БЛИЦ СПОРТ източници, присъствали на сбирката.

Едното предложение е отборът да се казва ЦСКА Септемврийско знаме. Припомняме, че ЦСКА носи същото име в периода 1969 – 1985 година. Вторият вариант е АС-ЦСКА София, третият е ФК ЦСКА-София (да не се бърка с ПФК ЦСКА-София на Ганчев), както и ЦСКА 1948. 

"Имаше и други предложения. Съвсем скоро ние ще направим допитване на някоя от следващите ни сбирки и ще изберем чрез гласуване името", съобщиха присъствали на събранието. 

Направено е предложение да се въведе годишен членски внос от 200 лева, като всеки ще бъде в правото си да притежава една акция.

„Този клуб няма да има по обясними причини нищо общо с автентичното ЦСКА, което онзи ден беше погребано. Но въпреки това ние искаме да възродим славния тим. На събранието присъстваха много фенове и ветерани. Ще започнем начисто от окръжните групи”, заявиха наши източници.

В понеделник или във вторник ще се проведе ново събрание, на което ще бъдат уточнени други важни въпроси, свързани с регистрацията на клуба.

Все още на този етап не е ясно къде отборът ще тренира и ще играе домакинските си мачове.

Сигурно е едно – зад новия проект няма да има богат собственик. Ще се търсят само спонсори и рекламодатели.