Треньорът на Левски Люпко Петрович счита, че "сините" са аутсайдер и в реванша срещу Марибор в София - на 21 юли от 20:00 часа. Избраниците му тази вечер измъкнаха 0:0 при гостуването в Словения.

"Левски игра, както аз исках и подготвих отбора. Нямахме късмет, за да победим. 0:0 е много труден резултат, трябва да спечелим мача в България. Резултатът е добър за Марибор", каза Петрович пред bTV Action.

"Имахме своите шансове. Как Левски да не е аутсайдер? Той 3 години не е участвал в евротурнирите. Марибор има много голям коефициент - игра три години в Лига Европа и две в Шампионска лига. Ясно е кой е фаворит", коментира сърбинът.

"Стигнахме до 60% от това, което искам да бъде Левски. Аз от първия ден досега работя спокойно. Знам какво да правя. Не ме притесняват никакви слухове, не ме интересува изобщо нищо. И утре мога да си тръгна. Искам да остана в Левски, докато са доволни от мен. Видяхме, че имаме добър път, който трябва да продължим. В бъдеще ще трябва да се подсилим с двама-трима класни играчи, иначе няма да издържим - и в първенството, и в Лига Европа, особено ако елиминираме Марибор", добави Петрович.


Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа