Привържениците на Левски тръпнат в очакване за мача с Марибор, който стартира в 21:00 часа на стадион "Людски врът". Стотици фенове от България са на словенска земя от вчера, а днес ултрасите на "сините" продължават да прииждат. Центърът на Марибор е син, българите се забавляват и не спират да пеят рефрените за любимия отбор, който 3 години по-късно отново е на европейската сцена.

Според местното издание „Спортен дневник екип“ днес се очаква привържениците на Левски да поставят рекорд по посещения на фенове на противников отбор на Марибор. Очаква се довечера отборът на Люпко Петрович да се радва на подкрепата на малко повече от 1000 свои фенове.

Изданието излезе със заглавие „Българи подобряват рекорд на англичани“. Постижението до този момент се държи от запалянковци на Бирмингам, които преди години са били 800 човека на стадион „Людски врът“ 800 човека.

Към голямата българска агитка в Марибор се присъединиха и приятелите им от Лацио, пристигнали от съседна Италия.

За момента няма инциденти със "сините" фенове. 270 души ще отговарят за сигурността, за да не се стига до сблъсъци. 100 от тях са полицаи, а други 100 са наети специално от Левски за охрана. Останалите 70 са стюарди.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа