Новият вратар на Ливърпул Лорис Кариус жертва мечтата си за участие на олимпийските игри, за да се бори за титулярното място при „червените“. 23-годишният страж, който беше привлечен в тима на Юрген Клоп от Майнц, ще се конкурира с досегашния титуляр Симон Миньоле.

„Говорих с Юрген Клоп и му заявих, че за мен участието на олимпийските игри в момента не е по-важно от пропускането на първите кръгове от Висшата лига. Стигнахме до съгласието, че няма да играя за Германия в Рио де Жанейро. За мен в момента клубът е приоритет“, призна Кариус пред английските медии.

„Знам, че имам сериозна конкуренция за титулярното място, но това е нормално нещо във всеки голям клуб. Не се плаша от нищо. Аз съм вратар, който е показал, че има качества“, допълни немският страж.

Олимпийският футболен отбор на Германия е в Група „С“ на Рио 2016, където са още олимпийският шампион от Лондон 2012 Мексико, Южна Корея и Фиджи. Тимовете на турнира могат да използват само играчи до 23-годишна възраст и трима по-стари футболисти.