Фенове на ЦСКА изказаха чрез декларация огромното си възмущение от решението на Министерството на спорта прекрати едностранно договора за ползване на стадион "Българска армия" и Панчарево с истинския ПФК ЦСКА АД. Решението бе взето днес след извънредна сбирка на юристите в Министерството на спорта относно бъдещето на базите на футболния клуб. След прекратяване на договора Министерството на спорта ще отдаде базите на търг, но до тогава те ще се ползват от хибрида ЦСКА-София.

Пълният текст на декларацията без редакторска намеса:

"ДО
АРМЕЙСКАТА ОБЩНОСТ

ДО
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р БЪЛГАРИЯ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО
МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ

ДО
МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ
Г-Н ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ

ДО
ОМБУДСМАН НА Р БЪЛГАРИЯ
Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА

ДО
СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД
Г-ЖА МАРИЯ РАЙКИНСКА

по т.д. № 6292/2013 г., VI-5 състав

Армейци,

В едно цивилизовано общество, справедливостта е гаранция за развитие, там където няма справедливост - няма бъдеще. Ние питаме днес БЪЛГАРИЯ джунгла ли е? Държава със закони ли сме или географско понятие, в което законът е газен ежедневно и управлява задкулисната договорка - ти на нас, а ние на теб.

Събитията от последните часове, касаещи бъдещето ПФК ЦСКА АД, потвърдиха написаното по-горе. Свидетели сме на безпрецедентна държавна екзекуция на любимия на милиони българи футболен клуб ЦСКА.

Армейци,

Днес, 13.07.2016 г., с решение на ММС, официално бяхме изхвърлени от нашия дом! Домът на ЦСКА бе продаден на преименуван самозванец! Държавата създаде най-големия прецедент за беззаконие в областта на спорта. ЗАЩО?

Прекратявайки договора за базите на ПФК ЦСКА АД и отдавайки ги на преименувания Литекс, Държавата отне всякакъв шанс за оздравяване на автентичното ЦСКА. ЗАЩО?

Армейци,

Помнете! Помнете всеки един от онези, които в последната една година положиха неистови усилия ЦСКА да бъде убит! Помнете ги всеки ден, всеки час, всяка минута! Направете така, че да не ги забравят и вашите деца и знайте рано или късно всеки един от тях ще получи заслуженото, някои по –рано, някои по-късно, други още в края на м. октомври!

Галилео го е казал - И ВСЕ ПАК ТЯ СЕ ВЪРТИ.

Ние го казваме днес и завинаги - И ВСЕ ПАК ЛИТЕКС НЕ Е ЦСКА.

Съпротива на припознаването и Привърженици за спасение на ПФК ЦСКА АД