Наставникът на Левски Люпко Петрович говори преди утрешния мач с Марибор от предварителните кръгове на Лига Европа. "Сините" гостуват на словенците от 21:00 часа наше време, а сръбският специалист каза, че целта на тима му е да завърши мача с резултат, който ще му помогне да запази шансове за реванша в София.

"Доволен съм как изглежда в момента отборът, и физически, и като класа. Но естествено, никога няма да съм напълно доволен, винаги искам нещо повече. Готови сме, за да се представим достойно, да се опитаме да изненадаме голям отбор като Марибор, Марибор преди четири години бе в Шампионската лига, след това в Лига Европа, а вижте, Цървена звезда например от 25 години не е играла в Шампионската лига. Марибор има поне 75 играчи, които и в момента представляват клуба в Европа. Загубиха титлата в домакински мач, но играха много добре. Това е здрав отбор, познавам го добре, не очаквам да играят срещу нас, както играха в контролите. Очаквам по-здрава игра, дори и контролата им със Селтик, пак си беше приятелски мач. Марибор има добри играчи, опасността може да дойде и от ляво, и от дясно. И все пак, ключът може да се окаже капитанът им Таварес, Новакович, и онзи черният... Но да кажем Новакович, знам класата му, и ако трябва да назова един, ще е Новакович. Още мисля за състава в четвъртък, шведът Симон вече е при нас от три-четири дни. Той е добър играч, мисля, дали да го пусна или не. 100% имам колебания за някои постове, но нямам огромен избор", заяви Петрович.

Треньорът на Левски заяви, че тимът му трябва да опита да контролира мача, тъй като само това да не допусне гол може да не е достатъчно в двубоя.

"Когато изтеглихме жребия, казах, че съперникът е добър тогава, когато го отстраниш. Има случаи, в които сме побеждавали, и когато сме били домакини в първата среща. И обратното. В момента е по-добре, че сме гости. Надявам се да останат шансовете и за реванша.Няма как да кажа друго, имаме правото да си казваме, че имаме шанс. Няма как да кажем друго и на футболистите, преди мача", заяви Петрович.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа