Футболисти, треньори и шефове на Левски заминаха за Словения за мача с Марибор от втория квалификационен кръг от турнира Лига Европа. Двубоят е в четвъртък (14 юли) от 21:00 часа българско време. На летището говори председателят на Управителния съвет на клуба Николай Илиев.

"Мисля, че Левски в тези двубой може само да спечели. Играе срещу класен противник. Футболистите не трябва да се страхуват от нищо. Трябва да излязат със самочувствие за това, че са играчи на Левски. Мога да дам пример от 1983 година. Убеден съм, че по-голяма част от хората в България едва ли не са ни отписали. Аз ще им кажа на момчетата един пример, 1983-1984-а, когато Левски трябваше да се изправи с шестима юноши срещу шампиона на Германия - Щутгарт. Играхме с респект и уважение към тях, но без страх. Бяхме на 19, 20, 21 години и успяхме да победим и елиминираме за първи и последен път в историята ни шампион на Германия. Затова смятам, че трябва да излязат без страх срещу Марибор“.

"За провал изобщо не мислим. Очаква ни много тежък и труден двубой в Марибор. Не се съмняваме, че няма да е лесно при гостуването ни утре. Марибор има много добри футболисти, тактически е добре подготвен. Това, което трябва да знаете е, че Левски в никакъв случай не отива като обречен в Марибор. Напротив, аз съм убеден, че момчетата ще дадат всичко от себе си и ще направят всичко възможно, за да постигнем един добър турнирен резултат, който да ни дава още по-добри възможности за реванша в София“, каза още председателят на УС на "сините".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа