Групи от фенове на ЦСКА, подкрепящи оздравяването на автентичното дружество, излязоха с декларация относно ситуацията около двата клуба.

Пълен текст на декларацията:

Групите "Съпротива на припознаването" и Привърженици на ЦСКА излязоха с обръщение към привържениците на ЦСКА, като реакция на нискоразредната кампания срещу ЦСКА, която залива информационния поток цял ден, реализирана от амбициозни, но със силно нечистоплътни намерения индивиди. Индивидите на порапагандата на преименувания Литекс. Ето пълния текст на "Съпротива на припознаването":
 
Уважаеми привърженици на ЦСКА,

Шепа фенове на преименувания Литекс прокламират любовта си към доста заможния, по негова лична оценка г-н Ганчев, като се представят за говорители на граждани на Република България от различни краища на страната.
 
Ще подпомогнем любителите на хибриди и уроди, като им препоръчаме Атлас за по-лесно фабрикуване на измислици, за да не се затормозяват в този слънчев летен ден и да карат по ред.

Оранжевата измама лъсна и вече никой не ви вярва!
 
В момента припозналите преименувания Литекс подготвят протест с искане за прекратяване на договора за ползване на дома на ЦСКА. Като мотив се разпространява твърдението, че договорът следва да се прекрати на основание, че клубът е в производство за обявяване в несъстоятелност.

Обръщаме внимание, че има разлика между откриване на производство по несъстоятелност и производство за обявяване в несъстоятелност. ПФК ЦСКА АД е в открито производство по несъстоятелност, което следва етапите предвидени в Търговския закон.

Производството за обявявяне на несъстоятелност е последният етап от процедурата по несъстоятелност, към който се пристъпва едва когато няма подаден или одобрен оздравителен план.

Това е и причината, поради която Паслар поиска от съда – незабавен фалит на дружеството, защото само това развитие можеше да доведе до прекратяване на договора за базите!

Противопоставяме се на опитите на лица, без юридическо образование, които тълкуват законите във Фейсбук и на базата на техни измислици призовават граждани към протести, без да са налице никакви основания за такива.

Точно обратното - договорът на ПФК ЦСКА АД е валиден и към момента. Няма никакви основания да бъде прекратен, най-малкото защото и ММС следва да изчака възможността за приемане на оздравителен план, тъй като е и кредитор на дружеството.

ЦСКА е един, никой не е по-голям от ЦСКА!!!
 
Феновете на Гриша Ганчев очевидно са си фенове на Гриша Ганчев.

Привържениците на ЦСКА стоят твърдо зад отбора на любимия си клуб!

Литекс не е ЦСКА!

САМО ЦСКА!!!

Съпротива на припознаването