Синдикът на ПФК ЦСКА Дора Милева ще сезира ФИФА за злоупотребите от страна на хибридния клуб ЦСКА-София. Претенциите са свързани с неправомерното използване на марката на „армейците“ по време на контролите от лагера в Австрия, пише „Меридиан Мач“.

Прекръстеният Литекс излизаше с емблемата на рекордьора по титли във всичките си двубои и откровено заблуждаваше и съперниците, и феновете. При това съставът, обгрижван по време на подготовката от доскорошните служители на тима от Ловеч, се представи за най-титулувания български клуб в срещи с Легия (Варшава) (1:0), с ФК Краснодар (2:5) и снощи с украинския колос Динамо (Киев).

„Очаквах подобно нещо, но не бях сигурна дали ще посмеят да го направят и по време на мачове, макар и неофициални, каквито са летните контроли. Виждаше се ясно марката върху тренировъчните екипи и дрехите за свободното време на футболистите, но вече имам доказателства, че марката на ПФК ЦСКА, чийто интереси защитавам, се използва и по време на международни мачове. Това е предпоставка за официалното запитване, което ще направя в писмена форма първо до изпълнителния директор на дружеството (б. а. - Николай Паслар) дали е подписвал договор за предоставяне на марката. Ако това е станало, то се е случило без мое съгласие и аз със сигурност ще предприема действия за прекратяването на този договор и обявяването му за невалиден“, обяви Милева пред изданието.

Информирането на ФИФА за случая със сигурност ще провокира разследване в световната футболна централа на фалшифицирания ЦСКА. Още повече, че вече излезе информация, че в системата, където се регистрират футболистите TMS, има само един български клуб с името ЦСКА и той няма право да привлича нови футболисти. Играчите, които в момента тренират и играят приятелски мачове под ръководството на Христо Янев, са си регистрирани към ПФК Литекс (Ловеч). Мениджърът на бившия състезател на „червените“ Нилсон Антонио — Пако Морено бе първият, който алармира ФИФА, че се действа неправомерно срещу автентичния клуб и Литекс абсолютно незаконно иска да вземе активите му.