Берое гостува днес от 19:00 часа на Радник за реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа, но срещата е съпътствана от изключително грозни сцени и инциденти, предизвикани от група босненски вандали.

БЛИЦ СПОРТ научи от първа ръка какво се е случило в хотел "Босна" в Баня Лука, където Берое се настани вчера. Ултраси от агитката на ФК Борац са атакували мястото с българите малко преди полунощ, когато са се сбили с феновете на Берое. Босненците се "въоръжили" с ракети, бомби, мачете и метални тръби и решили да покажат, че са по-силни от гостите си, които с нищо не са ги предизвиквали.

Боят е започнал пред хотела, след което се е пренесъл вътре в него. Има изпочупени стъкла и други поражения, а същинско чудо е, че няма сериозно пострадали фенове. Един от българските запалянковци е бил уцелен с мачете в крака и се е наложило да получи медицинска помощ.

При началото на атаката на босненците на маса пред хотела са били помощниците на треньора Александър Димитров - Ивайло Йорданов и Атанас Рибарски, които веднага са побягнали да се крият вътре.

Сашо Димитров пък спасил фенове, прибирайки ги в стаята си.

БЛИЦ СПОРТ научи още, че изключително студенокръвните босненци крещели заплашително към българите: "Ще ви изколим!"

Докато траяла атаката им, футболистите на Берое били по стаите си. Всички в делегацията на нашия отбор са сериозно притеснени и се надяват срещата с Радник днес да протече нормално и да няма нови ексцесии.

Част от запалянковците от Стара Загора били задържани от местната полиция, която от полунощ насам е барикадирала хотела и пази българите.

Треньорът Сашо Димитров и други хора от делегацията на Берое са били до 4 часа сутринта в полицията. Светослав Петров пък останал там, докато не пуснат и последния от арестуваните фенове от Стара Загора. В ранни зори всички са се върнали обратно в хотела, който наподобява бойно поле.

"Молим се довечера всичко да мине нормално и да тръгнем обратно към България без проблеми", коментираха притеснено от делегацията на Берое пред БЛИЦ СПОРТ.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа