В ЦСКА се е случвало всичко, ама абсолютно всичко. И два отбора ЦСКА е имало преди 17 години, и сега ги има. На "Армията" обаче отдавна подминаха всякакви измерения за дъно и пропадане. Група от 15-20 човекоподобни скандираха името на един дребен хитрец и тарикат, който продължава да дерибейства около ЦСКА. От Етрополе и Литекс създаде ЦСКА. Разбирате ли, че това няма как да стане, че това не е истинският ЦСКА. Това е все едно Влади Гаджев да облече фланелките на Меси и Роналдо и да претендира за техните качества. Е няма как да се случи. Та вчера поддръжниците на странния нов клуб нито за момент се скандираха ЦСКА, а викаха името му. Това не е нормално. Нали са от ЦСКА, или са от отбор "Гриша Ганчев"?! Те плюха и по децата на ЦСКА. Това също не е нормално.

"Червените" рожби не са виновни и с нищо не са заслужили подобно отношение. Плюваха ги и ги псуваха като хамали. Беше грозно и идиотско. Върви да обясняваш на тия лумпени, които плюха, замеряха с бутилки и псуваха, нещо за морал и истина. Те знаят онова име и само него скандират. Въобще не се интересуват, че това са децата на ЦСКА. Прави чест на двама-трима от тази групичка, че се държаха достойно. Единият е добре познатият фен Емо Любенов, който всички знаят като Луканката. И той може да е от тях, ама поне не тръгна да налита на журналисти и фенове от "другия отбор". С няколко думи - позорна работа. Приятели се разцепиха на две. До онзи ден се прегръщаха, а вчера се псуваха и бяха разделени от полиция.

Случайно минаващ през "Армията" едва ли щеше да разбере защо фенове на един отбор си налитат с обвинения: "продажни к*рви" и "платени подлоги". Хора, опомнете се. Истината е, че няма как Етрополе и Литекс да облече червени екипи и да стане ЦСКА, колкото и титли и купи да ви обещават. Онази история с десетките имена през годините, които е носил ЦСКА е съвсем друго. НИКОГА, запомнете, никога, не е имало случай, в който два клуба, нямащи нищо общо с ЦСКА, да претендират, че са ЦСКА.

Коренът винаги е бил на мястото си. Дали при обединенията с Червено знаме или Септември, за да се получи ЦСКА Червено знаме и ЦСКА Септемврийско знаме, дали след многократните преобразувания от АД в ЕАД и какво ли още не, ЦСКА винаги е бил в основата. А сега един човек се опитва да заличи основата и да я замени с Етрополе и Литекс. Позорна работа...
СТОЯН РАДКОВ/БЛИЦ СПОРТ