Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава участието си на "Уимбълдън". В третия кръг Димитров играе със Стийв Джонсън на Корт №18, но срещата им бе прекъсната заради дъжд при резултат 4:3 в полза на американеца, който води с пробив и резултатът 30-30 на негов сервис. Решението на организаторите е този мач, както и всички останали на външните кортове, да се доиграят утре.

Срещата започна кошмарно за Гришо, който изоставаше с 0-40 в първия гейм, но след това изравни и поведе с 1:0. Джонсън обаче спечели втория гейм, който също бе доста оспорван. Последва гейм за Григор, който не даде и точка на съперника си – 2:1. Американецът бързо върна гейма при свое подаване и след това поведе с 40-0 при сервис на Димитров и направи пробив за 2:3. След това Джонсън го затвърди за 2:4, а Гришо върна един гейм за 3:4 преди срещата да бъде прекъсната заради дъжд.

Миналата година 25-годишният Димитров срази Джонсън във втория кръг на "Уимбълдън" със 7:6 (8), 6:2, 7:6 (2). Българинът има и едно поражение от този съперник - 3:6, 6:1, 3:6 на турнира във Вашингтон, отново през 2015 година.

Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при мъжете - ТУК !!!

Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при жените - ТУК !!!