Антонио Аниете ще заема различен пост в стария си нов клуб Левски. Испанецът е новият плеймейкьр на "сините". Това е решил старши треньорът Люпко Петрович. Сърбинът се надяваше софиянци да си осигурят играч на тази позиция, като една от първите опции беше Абделах Зубир. Пропадането на сделката с французина обаче е накарала специалиста да реагира мигновено. Заради това той изпробва голмайстора на "А" група и Левски за сезон 2014/15 в ролята на атакуващ халф в контролата с Дунав (Русе) (3:2), пише "Тема спорт". След нея носителят на КЕШ за 1991 година с Цървена звезда изтъкна, че е изключително доволен от представянето на Аниете.

Предвид все по-малкото оставащо време до първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа със словенския Марибор, сърбинът не смята да прави повече експерименти, а да залага само на Аниете като плеймейкър. В проверката със сръбския Радник (Сурдулица) в неделя от 21:00 часа испанецът пак ще действа там.

През първата част той почти сигурно ще играе с Венцислав Христов, а след това Петрович ще го пробва и с Бабатунде Аденижи. Решението на Люпко да залага на Аниете като плеймейкър е повлияно и от контузията на Мехди Бурабия. Французинът е със счупен пръст на ръката и се подложи на операция, като ще бъде извън терена поне още 20 дни. Това означава, че той ще пропусне първата среща с Марибор на 14 юли, а и едва ли ще бъде в добро функционално състояние за реванша, който е на 21 юли на „Герена".

На този етап е ясно, че единият от дефанзивните халфове, на които Петрович ще разчита, е Георги Костадинов. Вариантите за негов партньор са Роман Прохазка и Джереми де Нойер. На практика Антонио Аниете ще се явява заместник на сънародника си Мигел Бедоя, който напусна "сините" в посока Кипър. Двамата дойдоха заедно на „Герена" преди 2 години при испанския треньор Пепе Мурсия.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа