Левски ще играе отново в Европа след 3-годишно прекъсване. "Сините" се изправят срещу словенския Марибор във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Гостуването на Левски и реваншът в София ще бъдат предавани пряко в каналите на bTV Media Group.

Първата среща е на 14 юли в 21:00 часа в Словения и ще бъде излъчена пряко по bTV Action. Студиото започва час по-рано.

Реваншът в София е седмица по-късно (21 юли). Той ще започне в 20:00 часа и ще бъде предавана пряко по bTV.

„Много сме щастливи, че Левски ще се завърне в Европа благодарение на каналите на bTV Media Group. Най-популярният отбор заслужава да бъде излъчен по най-гледаната телевизия. Вярвам, че отличното ни сътрудничество с ПФК Левски ще продължи и занапред”, коментира Витомир Саръиванов, главен редактор „Спорт” в bTV Media Group.

Марибор е един от символите на словенския футбол. Тимът е сребърен медалист от последния сезон на местното първенство, а във витрината си има 13 титли на Словения, 9 купи на страната и 4 суперкупи. Марибор е сред трите клуба, които никога не са изпадали от словенската първа лига.

За "сините" това е завръщане в европейските клубни турнири, където отборът има 46 участия, общо 190 мача, 65 победи и 40 равенства. Левски е българският отбор, постигал най-голяма победа и като домакин, и като гост в европейските клубни турнири, и то срещу един и същ отбор – Рейпас (Финландия) - 12:2 в София и 7:1 в Лахти. Левски държи рекорда за отстранен от български тим противник в Европа с най-голям общ резултат – 19:3, отново срещу финландския Рейпас през 1976 г.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа