Днес Берое стартира участието си в Лига Европа. Старозагорци приемат от 20:30 часа Радник (Бийелина) от Босна и Херцеговина в среща от първия квалификационен кръг от надпреварата. Това ще е четвърто участие на Берое в евротурнирите за последните 7 години, докато двубоят е дебютен за съперника на българите на европейската сцена.

В днешния мач като треньор на заралии ще бъде записан Ивайло Йорданов. Причината - Александър Димитров все още няма лиценз ПРО за евротурнирите.

Проблемите пред Берое са свързани с новите попълнения Радослав Кирилов и Като, чиито жълти карти все още не са пристигнали и те не са картотекриани. Аут от срещата е и десният бек Атанас Зехиров, който лекува контузия.

На вратата на българския отбор ще започне Благой Макенджиев. Пред него в отбрана ще действат  Венци Василев, Хубчев, Миланов и Пенев. Почански и Панайотов ще бъдат дефанзивни халфове, а Милисавлевич и Александър Василев ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Колев, а зад гърба му ще действа Божилов.

БЕРОЕ - РАДНИК

Вероятни състави: 

Берое: Макенджиев, В. Василев, Миланов, Хубчев, Пенев, Почански, Панайотов,  Милисавлевч, А. Василев, Божилов, Колев
Треньор: Ивайло Йорданов

Радник: Лучич, Мемешевич, Коич, Желкович, Целебич, Беширович, Мартинович, Джурич, Соткич, Васич, Обрадович
Треньор: Славко Петрович

Стадион: "Берое", Стара Загора
Начало: 20:30 часа
Съдия: Гиорги Круашвили (Грузия)

Баланс на Берое в Европа: 30 мача, 12 победи, 6 равенства, 12 загуби
Баланс на Радник в Европа: няма мачове

Любопитни факти
*Веселин Пенев ще влезе в историята на Берое, ако запише и една минута днес. Той ще стане третият  футболист на заралии след Петко Петков и Теньо Минчев, който носи екипа на Берое в четири различни сезона от евротурнирите. 
*Радник е абсолютен дебютант в евротурнирите.
*Съперникът на Берое е носител на Купата на Босна и Херцеговина за сезон 2015/216 година