Федерацията по баскетбол ще има нов президент. На 2 септември ще има избори, решиха на днешното заседание. БЛИЦ научи, че един от вариантите за заместник на Георги Глушков е Сашо Везенков. Легендата на Балкан (Ботевград) като състезател е най-успешният спортен мениджър в България за последните 15-ина години. Под ръководството на Везенков Лукойл Академик се превърна в тотален хегемон у нас, а и изигра сериозни мачове в евротурнирите. Волейболният мъжки Нефтохимик и баскетболният женски Нефтохимик 2010 също записаха успехи под ръководството на Везенков.

Според информацията Георги Глушков няма намерение и не желае повече да ръководи федерацията. Той е начело от 2011 година, когато замени починалия Михаил Михов. За никого обаче не е тайна, че особено в последните 1-2 години нивота на баскетбола стремглаво тръгна надолу и са нужни промени. Абсолютно всички във федерацията, както и самият Глушков са наясно, че трябва спешни промени, за да се подобри състоянието на играта у нас.

Затова повечето баскетболни хора са обединени около идеята, че именно Сашо Везенков е човекът, който може да донесе промените. Естествено, с помощта на останалите ръководители. "Той е доказан мениджър, има достатъчно контакти и може само да бъде от полза. Разберете, няма други варианти за президент. Той се доказа през всичките години в Лукойл Академик, време му е да допринесе за цялостното развитие на баскетбола", коментират източници на БЛИЦ. Естествено, самият Везенков трябва да отговори на информацията и да потвърди дали има желание да се захване с не леката задача да съживи баскетбола.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ