Аржентина е в шок, след като голямата звезда Лионел Меси съобщи, че прекратява кариерата си в националния отбор. Лео обяви решението си след загубата от Чили на финала за Копа Америка. Последва мълниеносна реакция - вълна от подкрепа и призиви да остане да играе за родината си заляха световните медии.

Отборът на Аржентина се прибра у дома и бе очакван от стотици фенове. Синьо-бели фланелки заляха летището в Буенос Айрес. Десетки деца с плакати посрещнаха Меси с молба: "Моля те, не се отказвай". Един от транспарантите за пореден път доказа, че аржентинците са способни да боготворят. "Меси, дори и да играеш на небето, аз ще умра и ще дойда да те гледам..."

Футболистите на Аржентина бяха взети с автобус директно от летището и не се срещнаха с феновете. Вероятно са очаквали критики. Съвсем друго обаче бе настроението на привържениците, които са заети с убеждаването Меси да остане да играе за Аржентина. Феновете съпроводиха автобуса по голяма част от пътя му от летището до клубната база. Развяваха знамена, а един от тях скандираше: "Меси, остани. Меси, обичам те повече от майка ми."

В последните няколко часа световни спортни звезди, както и политически лидери в Аржентина призовават Меси да не се отказва. Това направи и Христо Стоичков.