Гриша Ганчев се показва в публичното пространство с две лица. Едното превърна Чавдар (Етрополе) и Литекс в хибрид, наречен нов ЦСКА. Другото изяви желание да оздравява истинския и обичан от милиони фенове клуб, но от него лъха на фалш. Истинският лик на скандалния бизнесмен обаче прозира от огромно разстояние. Прозират и основната цел на Ганчев – да погребе автентичното ЦСКА и на неговото място да се намърда почервенелият Литекс.

Питаме ние обаче – защо Гриша Ганчев не започна да оздравява истинския клуб миналата година или още през 2013 година, когато пак уж тръгна да спасява ЦСКА. Но вместо да го спаси, се изгаври със Стоичков. Прати го уж за треньор на тима с уговорката, че до месец най-късно ще купи „червения“ клуб. После заряза и „армейците“, и Камата. 

Ако Ганчев е голям цесекар, за какъвто се тупа в гърдите, трябваше още тогава да започна спасителната кампания. Още повече, че в този период дълговете бяха по-малко от настоящите. Ако Ганчев е голям цесекар, за какъвто се мисли, нямаше да се подиграе по долния и циничен начин с Валентин Илиев (миналото лято) и с Александър Бранеков преди по-малко от месец. Вместо да приюти легендарния защитник, Ганчев му посочи вратата. А наскоро изпъди от „Армията“ и Бранеков, който през юли 2015 година избра ЦСКА пред вечния враг Левски, където му предлагаха далеч по-висока заплата.
Ясно е едно. Ганчев се мъчи всячески да спечели на своя страна болшинството от феновете. Истинският привърженик на ЦСКА обаче не му вярва. Той си иска своя клуб, своята история, многобройните титли и евроуспехи. 
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ