Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева за пореден път отрече спекулациите, че е имало някакъв натиск квърху Цветелина Стоянова да тренира и това е довело до трагедията със състезателката. Както е известно, гимнастичката направи опит за самоубийство във вторник, след като скочи от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал "Надежда".

„Изобщо не ми е тежко да отговарям на такива въпроси. Най-нормалното нещо е да съм запозната какво се е случило с Цветелина, как е работила и дали е попадала под натиск. Подробно сме разказвали в интервюта как работят момичетата и самите те също са разказвали. За да се задържи един отбор толкова дълго, условията са направени така, че те да се чувстват добре и да се справят с това натоварване. Стоянова е един от състезателите, които включиха след първия цикъл за олимпийски игри. Тя се включи, след като две от момичетата се отказаха след Лондон 2012. Абсурдно е да се говори, че е имало какъвто и да е натиск. Да се говори, че всичко е свързано с някакъв натиск в художествената гимнастика, това е абсурдно. Не мога да се съглася, че начинът, по който се работи, е причина тези неща да се случват”, сподели Илиана Раева пред Нова Телевизия.

„Смятам, че по някакъв начин художествената гимнастика е помагала тя да се чувства по-добре. Ако тя е имала някаква причина, която е свързана с това тя да направи това нещо, но не мисля, че е художествената гимнастика. Безумни са обвиненията, че тя е била извадена от състава. Кой е този треньор и ръководство, които ще извадят два дни преди отпътуването основен състезател и ще включат резерва, която няма нито едно състезание до момента? Това са най-огромните обвинения. Как е възможно да си го помисли това? Тя е на 21 години и има приятел, с който живее. Тя има баба и брат. Те са запознати, че тя беше в състояние, в което беше по-разтроена и отказваше да тренира. Няма такова нещо като натиск да участва в Рио. Два дни след Световната купа в София те заминаха за Испания. След като се върна от Световната купа в Испания, тя поиска разговор с мен и каза, че не иска повече да тренира. Дефакто остават три месеца до олимпийските игри. Не е имало натиск”.

„Съвсем нормално е треньорката Ина Ананиева да направи всичко възможно тя да тренира, имаше разговори, а не натиск. Не съм знаела, че момичетата са отишли при нея в петък. Това са големи хора и те са израснали заедно. Никой не е знаел, че тя е в толкова жестоко тежко състояние, че да посегне тя на живота си. Нашият психолог я заведе на доктор, направиха й се всички изследвания и бе документирано, че няма абсолютно нищо. Да се говори за натиск е абсолютно безумие”, завърши Раева. 

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА