Първите нови попълнения в женския волейболен отбор на Марица (Пловдив) за следващия сезон станаха ясни днес.  Състезателката на клуба Габриела Цветанова, която в последните два сезона игра в гръцкото първенство, се завръща у дома и ще направи своя официален дебют за Марица тази есен. Едногодишен договор с шампионките на България днес подписа и сръбската разпределителка Кристина Чешляр.

Българската националка Габи Цветанова подписа с Марица още преди две години, но след това бе преотстъпена на гръцкия Паннаксиакос (Наксос), с който стана MVP на сезон 2014-2015 в шампионата на южната ни съседка. През сезон 2015-2016 тя игра за гранда Олимпиакос (Пирея) и триумфира със златен дубъл. Габи бе основен диагонал и на националния отбор на България, който извоюва четвъртото място на Световното първенство за девойки през 2009 година в Мексико.

180-сантиметровата Кристина Чешляр бе съотборник на Цветанова в Паннаксиакос.  Преди това игра в сръбските Спартак (Суботица) и Йединство (Ужице).  30-годишната сръбска разпределителка, която има и унгарско гражданство, пристига в Марица от отбора на УТЕ (Будапеща), с който спечели бронзовите медали в унгарското първенство.  Като подрастваща три пъти поред е награждавана за най-добър разпределител на сръбското първенство в своята възрастова група. Получавала е повиквателни и за женския национален отбор на своята страна.