Саманта Стосър демонстрира респект спрямо Цветана Пиронкова, с която ще спори на четвъртфинал на "Ролан Гарос". Поставената под №21 в основната схема австралийка, която е финалистка в Париж от 2010 г., преодоля Симона Халеп (Румъния) със 7:6 (0), 6:3. Най-добрата българска тенисистка пък отстрани поставената под №2 Агниешка Радванска (Полша) със 2:6, 6:3, 6:3.

"Тя тъкмо записа страхотна победа срещу Радванска. Трябва да помисля за мачовете, които сме играли с нея, но мисля, че не сме се срещали в последните една-две години. Знам, че определени неща ще работят много добре срещу нея", продължи 32-годишната тенисистка, която има 4 победи в 5 мача срещу Пиронкова.

"Пиронкова и преди е достигала до четвъртфиналите в турнир от "Големия шлем" и има големи победи в кариерата си. Не мога да взема нищо за даденост. Тя изглежда удобна противничка за мен, но да играеш срещу уверен съперник на на този етап в турнир от "Големия шлем" никога не лесно, без значение какъв е балансът ти срещу този състезател", добави Стосър.