Нов футболен клуб ще бъде създаден в Ловеч и ще заеме мястото на Литекс. Това става, след като стартира процедура по изкупуването на настоящия тим от ново дружество, свързано с ЦСКА. Мистерията в Ловеч е пълна, след като засега няма яснота кой ще бъде собственик на новия клуб и как ще се казва той.

Очаква се новосформираният отбор да започне участие в Северозападната "В" група, но първо трябва да придобие право на участие от друг клуб, който има такова, съобщава БТА, позовавайки се на два независими източника.

Неофициално се говори, че новият отбор от Ловеч ще заеме мястото на Чавдар (Троян), който сега се състезава в Областната група, но има право според Наредбата да кандидатства за място в трета дивизия. Стъпката се предприема, за да не се губи една година в четвъртото ниво на футбола.

Футболната академия Литекс ще се запази в по-голямата си част и ще премине към новосъздадения клуб, като така ще се сформира гръбнака на отбора в трета лига.

Не е ясно каква е съдбата на спортната база. До 1996 година тя е собственост на Община Ловеч, след което е включена в дружеството "Ловеч Спорт 96". В него 51 процента се държат от клуба, а 49 процента от Общината.