Цветана Пиронкова стори чудото и успя да елиминира световната №2 Агниешка Радванска от "Ролан Гарос". Първата ни ракета срази полякинята в срещата им от 1/8-финалите, надделявайки след 2:6, 6:3, 6:3. Така Пиронкова достигна за първи път в кариерата си на 1/4-финалите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Двете започнаха двубоя си в неделя, но след като вчера в комплекса "Ролан Гарос" не се игра заради дъжд, двете тенисистки довършихa започнатото днес. Рестартът дойде при сериозно изоставане на българката - 2:6, 0:3. Пиронкова обаче стори чудеса от храброст и след отлична игра и спечелени 6 поредни гейма изравни сетовете - 1:1 (2:6, 6:3). След това обаче отново заваля дъжд и повече от 3 часа нямаше игра. При поредното подновяване пловдивчанката продължи доброто представяне и докара спечелените поредни геймове на цели 10! Така резултатът набъбна до 4:0 за Пиронкова в решителната трета част. Радванска обаче проби и дори намали до 2:4, но до края Цвети не се пропука и триумфира след 6:3.

Пиронкова е сред последните осем тенисистки на турнир от Големия шлем за трети път в кариерата си.

В спор за място на 1/2-финалите българката ще се изправи срещу Саманта Стосър, която преодоля Симона Халеп със 7:6(0), 6:3. Двете са се срещали 5 пъти, а австралийката води с 4:1 победи. Единственият успех на българката на Стосър е миналата година на трева в Ийстбърн.
 

 


РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК!!!