Прекръстеният отбор на Етрополе няма никакъв шанс да играе в елита от новия сезон. Това е разкрил високопоставен източник от БФС пред "7 дни спорт". Както е известно, Чавдар (Етрополе) беше преименуван на ПФК ЦСКА 1948 в края на миналата седмица с надеждата да бъдат пуснати в подготвяната Висша лига. За целта бе изкупен Литекс, а се очаква сливане и със София 2010.

От БФС са се запознали внимателно с идеята. Направени са консултации с най-добрите юристи, както и с хора от УЕФА. Отвсякъде отговорът е бил един и същ - няма никакъв шанс ЦСКА-Етрополе да получи професионален лиценз. Така ще бъдат нарушени куп закони и най-вече феърплеят към останалите клубове.

Управата на истинския ЦСКА вече е уведомена за това развитие на нещата и заради това трескаво е започнало паниране на оздравяването на клуба и търсене пари за това. Вече са водени разговори с банкери по този въпрос. Желание за спасяване на автентичния ЦСКА има и от страна на Васил Божков. От "Нове холдинг" вече са напълно готови с всичко за целта, като имат подписани договори с най-важните кредитори за оттегляне на претенциите.