Треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева писа 6- (шест минус) на момичетата след двата златни и един сребърен медал от Световната купа в София. Нашите грации завоюваха титлите на обръчи и бухалки, както и на пет ленти. Останаха на второ място в многобоя.

"Защото не са три златни медала", обоснова се Ананиева и допълни, че е напълно доволна от представянето на тима.

"Ние си поставихме още в началото на годината да играем на всяка световна купа без грешки или с колкото се може по-малко грешки. Имаме още работа, знаем, че следващото състезание няма да е като през изминалите два дни. 

Предстои ни Европейско първенство в Израел, заминаваме на 14 юни, но преди това имаме Световна купа в Испания (Гуадалахара), която ще е последна преди Европейското. Дано каквито неточности имахме тук, там да ги изчистим и на Европейското да играят абсолютно без грешка. Знаем, че все още има какво да се работи върху съчетанията ни и в момента те не са в най-добрия вид, който трябва да са в Рио", коментира треньорката.

"Искам да благодаря на цяялата федерация начело с госпожа Илиана Раева, че за поредна година създадоха такава организация за световната купа.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ