Единадесет! Толкова триумфа в Шампионска лига има Реал (Мадрид). Този клуб просто е орисан да печели най-силния клубен турнир в света. А когато го печелиш толкова пъти, явно си най-великият клуб в света!

Снощи Реал зае отново мястото, което отстъпи миналата година. Мястото, което му подхожда. Крал на Европа!

Снощи момчетата на Зинедин Зидан дадоха и последната си глътка въздух, за да триумфират. Схващаха се, контузваха се, куцаха, но стигнаха до това, което им принадлежи. Да, направиха го без красив футбол, без „тики-така”, без 80% владеене на топката, но го направиха. С борба до последната секунда. Борба срещу един отбор, който с нищо не заслужаваше да загуби. Просто имаха нещастието да се изправят срещу Реал (Мадрид) в турнира на Реал (Мадрид).

Снощи Реал и Зидан затвърдиха своето величие. А Шампионската лига принадлежи на испанския клуб и на французина. Реал с 11, Зизу с 3. Гениалният халф спечели първия си трофей като футболист с белия екип и с онзи незабравим удар от въздуха срещу Байер (Леверкузен). После го направи като асистент на Карло Анчелото в драматичната и също незабравима битка с Атлетико преди две години, когато Реал изравни на „дюшекчиите” в 92:48 минута на срещата, за да ги довърши в продължението с три гола. Снощи Зидан успя и като старши треньор. И влезе в историята.

Снощи Реал носеше магията със себе си. Магията, която свърза клуба с най-силния турнир. Магията на Серхио Рамос, който оставя сърцето си във всеки мач на Реал и заслужава повече от всички да вдигне този трофей. Магията на Роналдо, който снощи не стори нищо запомнящо се, но пък вкара най-важната дузпа. Магията на Зидан, който е орисан да бъде велик и като футболист и като треньор. Магията на химна на Шампионската лига, който явно променя футболистите на Реал в мига, в който го чуят.

Не може да не се отдаде заслуженото на Атлетико (Мадрид). Няма как този отбор да не ни кара да му съчувстваме, след като даде най-доброто от себе си. В повечето случаи надигра Реал и удари две греди от дузпи. Атлетико на Симеоне е отбор, с който всеки трябва да се съобразява. Отбор, който заслужаваше да спечели Шампионската лига.

Каквото и да кажем за снощи ще е малко. А в същото време само едно изречение може да опише всичко – Купата е у дома! Единадесетата е у дома!
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ