Аржентина победи Хондурас с 1:0 в контролна среща преди участието си на Копа Америка 2016, но неприятната новина в лагера на „гаучосите“ след двубоя е контузията на звездата Лионел Меси.

Тимът на Херардо Мартино спечели благодарение на гол на Гонсало Игуаин в 31-ата минута след асистенция на Маркос Рохо. В 64-ата минута Меси напусна терена и беше заменен от Евер Банега.

Звездата на тима и на Барселона се държеше за кръста при напускането на терена. Според лекарския екип на Аржентина естеството и сериозността на травмата ще станат ясни по-късно днес. За момента се знае, че Меси има синина и болка на контузеното място.

Това беше последната проверка на „гаучосите“ преди участието им на Копа Америка 2016, където са в група с Чили, Панама и Боливия. Настоящото издание на турнира е юбилейно и се провежда по случай 100-годишнината на Копа Америка и един век от основаването на КОНМЕБОЛ. Първенството ще се проведе в САЩ (4-27 юни).

СЪСТАВЪТ НА АРЖЕНТИНА: Серхио Ромеро, Габриел Меркадо (77-Факундо Ронкалия), Николас Отаменди (77-Хонатан Майдана), Маркос Рохо (78-Виктор Куеста), Рамиро Фунес Мори, Хавиер Масчерано, Лукас Билия, Анхел ди Мария, Ерик Ламела (74-Николас Гайтан), Лионел Меси (64-Евер Банега), Гонсало Игуаин (65-Серхио Агуеро)