Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова бе много  доволна от представянето си срещу американката Слоун Стивънс. Българката спечели с 6:2, 6:1 срещу №19 в схемата и ще спори със световната №2 Агниешка Радванска за място на четвъртфиналите на "Ролан Гарос".  Това бе първа победа за нея срещу американката в 4 срещи помежду им.

„Мисля, че днес играх наистина добре. Успях да направя всичко, което исках –  да бъда агресивна, да държа топката в корта, да я притискам, въпреки че тя има много силни удари, с които печели мачовете си", заяви след мача Цвети.

"Слоун направи много грешки, но си мисля, че в някаква степен те бяха предизвикани от това, че я притисках през цялото време. Радвам, че успях да взема точките във важните моменти и не допуснах тя да си поеме въздух, за да се върне в играта. Така че нещата днес се развиха добре за мен“, добави пловдивчанката.

„В началото свикнах трудно с мощната й игра, но бързо се съвзех и намерих ритъма си. В момента, в който започнах да я притискам, тя започна да бърка и аз се възползвах от това", каза още първата ни ракета.

"От доста години съм в тура и имам опит, особено срещу големи имена. Няма място за отпускане. Колкото и лесно да върви мачът, трябва да се бориш за всяка точка, за да не се почувства тя по-добре, да се събере и да се върне в мача. Щастлива съм с постижението. Смятам, че имам шанс да продължа напред и ще боря това да стане“, добави българката

„С Агнешка съм играла повече от всяка друга състезателка в тура. Балансът е в нейна полза, но двете ми победи показват, че тя не е непреодолима. Смятам да изляза в мача с чисто съзнание“, завърши Цвети.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК!!!