Министърът на спорта Красен Кралев заедно със заместника си Асен Марков се срещнаха с представители на БФС, за да се запознаят с вариантите за нов формат на футболното първенство. Кралев коментира най-горещата тема за ЦСКА и как "армейците" ще станат част от елита.
 
"Не искам да коментирам нищо, защото това ще породи хипотези. Беше работна среща, мина отлично. Продължаваме да работим по проекта. Мен не трябва да ме питате за новини около ЦСКА. Други са институциите, които трябва да питате. Не мога да коментирам среща при премиера, на която не съм бил. Има си съд, инвеститори, ръководство. Те са хората, които трябва да коментират. Ние нямаме отношение към този случай”, посочи Кралев.
 
„Новото дружество ЦСКА и автентичното? Има си решение на съда, решение на БФС, има процедури, които се спазват", допълни той на излизане от срещата.

Попитан на кое от двете дружества би следвало да даде стадион "Българска армия" на концесия, ако и ЦСКА 1948, и ПФК ЦСКА получат лиценз за професионалния футбол, Кралев отвърна: "Ако попадна в подобна ситуация, тогава ще планираме и ще мислим."

Днес бе последният ден от втория кръг срещи между работната група от Българския футболен съюз, холандската фирма "Хиперкюб" (консултант по проекта) и заинтересованите страни за оптимизация на структурата в първенството на „А“ група. По-конкретната новост, която произлезе от тях, е, че най-вероятно ще се стигне до формат с 12 или 14 отбора, в зависимост от бройката клубове, получили лиценз.