Левски преодоля кръг в Европа благодарение на ЦСКА. Вечният съперник на "сините" спечели Купата на България след победа с 1:0 над Монтана и размести ранглистите на УЕФА. Както е известно, "червените" нямат право на участие в евротурнирите.

Левски прескача първия квалификационен кръг на Лига Европа и ще стартира директно от втория. "Сините" щяха да започнат от самото начало по пътя към групите на втория по сила турнир на Стария континент, ако Монтана беше победител снощи. Във втория квалификационен кръг на Лига Европа обаче Левски няма да бъде поставен.

Берое също беше облагодетелстван. Тъй като Левски ще освободи едно място от урната на поставените в първия квалификационен кръг на Лига Европа, старозагорци ще заемат точно него.

След триумфа на ЦСКА ситуацията в последния кръг на "А" група става доста интересна. Четвъртото място откри шанс за заелия го да играе в Лига Европа. За него спорят Локомотив (Пловдив) и Славия, които имат по 46 точки и разменени по две победи в преките им мачове през сезона.

И двата тима ще гонят задължителна победа в събота от 17:00 часа, когато "смърфовете" гостуват на Пирин (Благоевград), докато "белите" приемат Монтана.

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!