Най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на "Ролан Гарос". Българката успя да елиминира шведката Йохана Ларсон със 7:5, 7:6 и продължава участието си на Откритото първенство на Франция по тенис.

На старта в Париж Цвети елиминира Сара Ерани с категоричното 6:3, 6:2, но днес беше сериозно затруднена от 62-ата в световната ранглиста Йохана Ларсон.

Двубоят продължи час и 46 минути. Това беше първи мач между двете, а с победата Пиронкова за втора поредна година си осигури класиране в третия кръг на "Ролан Гарос".

Следващата съперничка на пловдивчанката ще бъде Вероника Сепеде Ройг (Парагвай) или Слоун Стивънс (САЩ). Именно американката елиминира Цвети в третия кръг на "Ролан Гарос" миналата година.

Мачът срещу Ларсон започна лошо за Пиронкова, която изоставаше с 0:3 гейма, но съумя да изравни до 3:3. Българката продължи стабилната си игра и дочака своя момент в самия край на първия гейм. Изоставайки с 4:5 Пиронкова направи отлична серия от три поредни гейма и затвори първата част - 7:5.

След почивката Цвети поведе бързо с пробив за 1:0, но след това допусна спад в играта си. Българката позволи на Ларсон да поведе с 4:2. И при шведката обаче настъпи срив, Пиронкова се възползва и изравни - 5:5. В 11-ия гейм пловдивчанката стигна до възможност за пробив на два пъти, но ги пропиля, за да успее Ларсон да поведе с 6:5.

Пиронкова съумя да изравни до 6:6 и се стигна до тайбрек, в който Цвети надделя с 8:6 и се поздрави с победата - 7:5, 7:6.


РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК!!!