Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев присъства на поредната среща за промяна във формата на "А" група. На нея бе и синдик Дора Милева, която представя все още настоящото единствено дружество член на БФС - ПФК ЦСКА АД. Както е известно, в последните няколко дни се правят опити за създаване на нов ПФК ЦСКА 1948 АД.

"Доколкото знам, в края на миналата седмица имаше среща между представител на ЦСКА и нашия изпълнителен директор Борислав Попов. Детайли от тази среща не мога да ви кажа, защото не съм присъствал. Обсъждани са някакви варианти за бъдещето на ЦСКА и футболният съюз е поел ангажимент на базата на допълнително внесени документи, които все още не са внесени, да даде становище дали по нашите регулации и по регулациите на УЕФА и ФИФА този вариант е възможен", каза Павел Колев.

"До този момент няма нищо внесено черно на бяло в деловодството на футболния съюз. Предполагам, че утре ще получим нещо", допълни още той.

Той коментира и срещата, която се състоя преди няколко дни между представител на ЦСКА, премиера Бойко Борисов и представител на БФС. "Не, среща между Бойко Борисов, Гриша Ганчев и Борислав Михайлов не е имало. Доколкото знам, господин Ганчев не е присъствал на срещата. Това е единствената разлика. Имало е представители на ЦСКА и президентът на футболния съюз е присъствал на тази среща. Обсъждани са варианти, но конкретни детайли не мога да ви кажа."

"Нека да получим нещо, черно на бяло, и ще запознаем веднага колегите от ФИФА и УЕФА. Сега всичко е на фаза хипотези. Много ми е трудно да коментирам варианта с обединението на ЦСКА."

"Честно казано не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и на УЕФА, но това не означава, че колегите от тези клубове не са намерили някаква вратичка. Нека да видим какво ще ни предложат. Дяволът е в детайлите", завърши Павел Колев.