Христо Стоичков сътвори уникално шоу на 20 май. Въпреки проливния дъжд Националният стадион „Васил Левски” беше претъпкан в чест на Камата. На пищното тържество присъстваха десетки световноизвестни легенди, а приятелският мач между Тима на Стоичков и Тима на звездите завърши при резултат 4:1. Двамата най-очаквани гости на футболното шоу обаче не пристигнаха в София. Става въпрос за Диего Марадона и Ромарио. Вестник „ШОУ” разбра коя е истинската причина за отсъствието и на Дон Диего, и на бившия съотборник на Камата в Барселона.

Отсъствието на Марадона се обяснява с искане на умопомрачителен хонорар от страна на великия аржентинец. В четвъртък преди обяд, ден преди събитието, Дон Диего звъннал на Ицо и го сюрпризирал неприятно с новината, че му е възникнал неотложен ангажимент и шансовете да тръгне за България намаляват. Стоичков усетил, че нещо не е наред и поискал да говори с един от двамата мениджъри на Марадона. Единият от тях му обявил в прав текст, че Диего ще се качи на самолета само ако му бъде платен хонорар. Когато Ицо попитал за какви пари става въпрос, едва не си изпуснал мобилния телефон.  От другата страна на линията обявили: „1 милион долара!”.

Неприятното е, че и Ромарио не уважи бенефисния мач по случай 50-годишнината на Христо Стоичков. Камата също е поддържал връзка с бразилеца в навечерието на празника. И Ромарио, по подобие на Диего, твърдял първоначално, че ще пътува до България. Причината за отсъствието му обаче не свързана с искането на тлъст хонорар. „Няколко дни преди да тръгне за насам Ромарио се е разболял. Бил е повален от коварен вирус. Имал е температура, силна хрема и остри болки в гърлото. Освен това бразилецът има политически ангажименти в родината си, тъй като се е кандидатирал за губернатор. При него поне причините са оправдателни и Ицо му влезе в положението”, твърдят приближени до Христо Стоичков.

Още сензационни разкрития около юбилея на Христо Стоичков - в новия брой на вестник "ШОУ", който е на пазара.