Дни след юбилейното шоу "50 години номер 8", Христо Стоичков застана пред камерата на bTV и Николета Маданска, за да разкаже за живота си извън футболния терен. Легендата на българския футбол разкри и какви са отношенията му с хората, отказали да го уважат по повод 50-годищния му юбилей.
 
През сълзи Христо Стоичков си спомни за Трифон Иванов и Йохан Кройф, чиято памет почете по време на шоуто. Камата разкри, че вярва, че дъждът, който заваля по време на мача, е символизирал сълзите на приятеля му от националния отбор. "Където и да отида, Трифон ще бъде с мен."
 
Камата говори и по една от темите, която по принцип не обича да обсъжда - отношенията със съпругата му Марияна и двете му дъщери - Христина и Михаела. Той разкри, че в отношенията си със семейството е длъжник заради постоянните си отсъствия, а именно съпругата му е изградила стабилен дом за двете му деца.
 
Въпреки това, именно Стоичков е дал най-ценния урок в живота на Мика и Христина. Камата разкри, че е взискателен към приятелите на дъщерите си и ги подлага на сериозни изпитания.

Той разкри и от къде идва противоречието между медийния му образ и онзи, който описват приятелите му. Камата каза и какви са плановете му за живота след 50:
 
"Първите 50 ги минах отлично! Оттук нататък ще бъде екселентно! Почваме лов и риболов, по-спокоен живот, къде на плаж, къде някъде другаде, по-спокоен живот, по-умерен, ама няма да се предам лесно!"