Дупничанинът Александър Васев - Кацов, известен с прякора Сашо Боксьора, е българинът, който се осмели да удари чудовището Дерек Чисора по-рано днес, разкриха колегите от "Вяра". Нашенецът заби бутилка в главата на британеца и си навлече гнева на съперника на Кубрат Пулев, който опита да го смаже, но беше възпрепятстван от охранителите на кантара преди мача му утре след полунощ срещу Кобрата.

Сошо Боксьора шества неотлъчно с Кубрат Пулев в неговите походи из Европа, като навсякъде носи черния колан на Кобрата, пише още изданието. Александър издига високо интерконтиненталния пояс на Кубрат винаги, когато Пулев излиза на ринга. Двамата са приятели от детство, заедно са тренирали в ЦСКА и поддържат дългогодишно приятелство.

"Вяра" припомня, че миналата година Сашо Боксьора се е простил с луксозното си Ауди А6 след пожар. От полицията разследват версията за умишлен палеж. Криминалистите са извършили оглед на автомобила, предполага се, че собственикът го е закарал за ремонт след полицйските експертизи. Александър Кацов има свой бизнес, държи кафене, занимава се с автомобили. Той е доведен брат на общинския съветник от ОДБ Вергил Кацов.

По време на палежа колата му е била паркирана пред дома на медсестрата Светла Станкева. Първа тя е алармирала за пожара. Инцидентът е станал около полунощ. Тогава жената чула свистене, скочила от леглото и видяла пламъците. „Обадих се на тел. 112. Пристигна пожарен автомобил. Огнеборците загасиха пламъците, които бяха обхванали предната част на колата. Ако не бях будна, щеше да пострада и колата на сина ми”, разказала Станкева. По време на пожара Сашо Боксьора е бил в близко заведение, а колата си паркирал на ул. „Пейо Яворов“.