Левски се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на последния в "А" група Монтана. Автор на единственото попадение в мача от 32-ия кръг стана Мигел Бедоя. Испанецът отбеляза в 52-ата минута, което се оказа достатъчно на "сините" да постигнат 15-ата си победа в първенството.

След минималния успех на стадион "Огоста" Левски събра 53 точки и поведе с цели 9 на третия Берое, който по-рано днес загуби с 0:1 гостуването на Черно море.

За мача в Монтана треньорът на "сините" Стойчо Стоев се довери на същите титуляри от победата с 5:1 над Черно море. Гостите доминираха през по-голямата част от двубоя, като освен попадението на Бедоя, имаха още няколко ситуации, в които обаче не успяха да преодолеят Христо Иванов. В 4-ата минута Венци Христов удари греда след подаване на Георги Костадинов и силен изстрел по земя от границата на наказателното поле. Последва пропуск на Краев, а в 17-ата минута далечен изстрел на Прохазка се отби в напречната греда и излезе в аут.

Гостите от столицата започнаха активно и втората част и попадението във вратата на Монтана не закъсня. В 52-ата минута Краев проби отляво, след като беше изпуснат от Йордан Тодоров, пусна топката към Венци Христов, а тя отново се върна в таланта, който почти от аутлинията подаде на Бедоя и той отбеляза отблизо - 0:1. Първоначално останаха съмнения за засада на Краев при втория пас, но повторенията показаха, че топката му беше подадена не от Христов, а от Станислав Генчев.

Най-запомнящата се ситуация до края на мача беше в 67-ата минута. Тогава домакините претендираха за дузпа. Иван Стоянов проби отляво и пусна топката към Петър Атанасов, който падна на земята, след като беше задържан за фланелката от Георги Костадинов. Съдията Ангел Ангелов обаче остана безмълвен и вбеси Емил Велев, играчите и публиката на Монтана.

След минималната загуба финалистът за Купата на България остава на последното място в "А" група с 18 точки, на 5 зад Пирин (Благоевград).

МОНТАНА - ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Мигел Бедоя (52)

Срещата по минути:
svirkata.jpg Начало на мача.
4 - ГРЕДА! Венцислав Христов получи топката от Георги Костадинов и от границата на наказателното поле стреля по земя, но право в лявата греда на вратата, пазена от Христо Иванов.
16 - Прохазка изведе Краев на чиста позиция, но последвалият удар на таланта беше отразен от Христо Иванов.
17 - ГРЕДА! Топката облиза напречната греда на вратата на Монтана след силен изстрел на Прохазка и излезе в аут.
42 - Грешка на Сашо Александров, топката се отби в гърба му, докато той тичаше заедно със Сергей Георгиев в наказателното поле. Александров не остави топката навреме за Йоргачевич, и създаде малко проблеми за вратаря, но все пак той улови. Йоргачевич бе изритан в борбата за топката от Георгиев и полежа малко на тревата.
45 - Край на първото полувреме.
------------------
46  svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
52 - ГОООЛ! Левски повежда с гол на Мигел Бедоя - 0:1! Краев проби отляво, след като беше изпуснат от Йордан Тодоров, пусна топката към Венци Христов, след което тя отново се върна в таланта, който почти от аутлинията подаде на Бедоя и той отбеляза отблизо. Първоначално останаха съмнения за засада на Краев при втория пас, но повторенията показаха, че топката идва не от Христов, а от Станислав Генчев.
64 - Георги Костадинов опита да засече с глава след заучено изпълнение на фаул от Бедоя, но малко не му достигна.
67 - Монтана иска дузпа! Претенции на домакините за 11-метров наказателен удар са подминати от съдията Ангел Ангелов. Иван Стоянов проби отляво и пусна топката към Петър Атанасов, който падна на земята, след като беше задържан за фланелката от Георги Костадинов. Ангелов остана безмълвен и вбеси домакините.
81 - ОПАСНО! Бабатунде Адениджи излезе очи в очи с Христо Иванов, но си скъси много ъгъла и изгуби топката.
88 - ОПАСНО! Прохазка пропуска да отбележи след подаване на Адениджи.
90+3 - Край на мача. Левски победи Монтана с 1:0.


МОНТАНА: 1.Христо Иванов, 26.Йордан Тодоров jalt.jpg , 5.Асен Георгиев jalt.jpg , 3.Иван Михов, 6.Христофор Хубчев, 15.Георги Ангелов, 25.Станислав Генчев jalt.jpg (59  smqna.jpg 7.Иван Коконов), 10.Иван Стоянов, 8.Иван Минчев, 22.Сергей Георгиев, 20.Петър Атанасов (78  smqna.jpg 9.Атанас Илиев)
Резерви: 33.Ивайло Василев, 17.Георги Пашов, 24.Оливие Боне, 7.Иван Коконов, 19.Цветан Варсанов, 16.Владимир Мичев, 9.Атанас Илиев
Треньор: Емил Велев


ЛЕВСКИ 29.Боян Йоргачевич, 25.Сашо Александров, 30.Максимилиан Карнер jalt.jpg , 5.Александър Александров, 14.Веселин Минев, 70.Георги Костадинов, 15.Роман Прохазка, 7.Франсис Нар jalt.jpg (69  smqna.jpg 27.Мехди Бурабия), 10.Мигел Бедоя (81  smqna.jpg 8.Джереми де Нойер), 12.Божидар Краев, 91.Венцислав Христов (76  smqna.jpg 17.Бабатунде Адениджи)
Резерви: 24.Александър Любенов, 33.Галин Ташев, 8.Джереми де Нойер, 18.Борислав Цонев, 27.Мехди Бурабия, 11.Джъстин Менголо, 17.Бабатунде Адениджи
Треньор: Стойчо Стоев

Монтана, стадион "Огоста"
Съдия: Ангел Ангелов
Жълти картони: Станислав Генчев, Йордан Тодоров, Асен Георгиев (Монтана); Франсис Нар, Максимилиан Карнер (Левски)

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!