Ливърпул ще спори за трофея в Лига Европа, след като у дома изнесе лекция по футбол и победи Виляреал с 3:0, а с общ резултат от 3:1 ги отстрани на полуфиналите.

След като в предния двубой „жълтата подводница” удари  тима на Юрген Клоп и спря серията му от 13 мача без загуба в турнира, сега англичаните прекъснаха серията им от 12 мача без поражение.

„Жълтата подводница” демонстрира, че не е дошла просто за равен още в началото, когато Солдадо отправи опасен изстрел и затрудни Миньоле, а 30 секунди по-късно и Дос Сантос опита късмета си от границата на наказателното поле.

В последвалата многоходова атака Ливърпул отбеляза гол. След центриране отдясно в малкото наказателно поле Бруно Сориано си отбеляза автогол и възстанови равенството от двете срещи - 1:0 за домакините.

Ливърпул продължи натиска, търсейки решително второ попадение и изнесе играта дълбоко в половината на испанците.

Ново меле в наказателното поле на Виляреал можеше да доведе до нов гол за домакините в 25-ата минута, но този път защитата се справи по-добре и изчисти в корнер.

След 30-ата минута испанците загубиха контрол над нервите си и започнаха да извършват груби фаулове.

Гостите опитаха финален щурм в края на полувремето, но така и не стигнаха до чисто положение.

Те започнаха по-активно и втората част, като Ливърпул прие играта в своята половина.

Домакините отново овладяха положението след час игра и в 63-ата минута удвоиха аванса си, след като Фирмино проби отдясно и пусна прострелен пас към дузпата за Стъридж, който не сгреши.  

В 71-ата минута сякаш всичко за Виляреал свърши, след като Виктор Руис получи втори жълт картон и остави отбора си с 10 души.

В 81-ата минута Ливърпул сложи точка на спора. Фирмино проби отляво, стигна до аутлинията и върна към дузпата, където Стъридж не отигра добре, но Лалана  добави и направи безпомощен вратаря на гостите - 3:0 Финалът със Севиля е на 18 май в швейцарския град Базел.

villareal.jpgЛивърпул – Виляреал 3:01liv.jpg

(В първия мач 0:1 )

1:0 Бруно Сориано (автогол), 2:0 Стъридж 63, 3:0 Лалана 81

Ливърпул, „Анфийлд“
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Туре, Ловрен, Милнър, Коутиньо, Фирмино, Стъридж, Морено, Лалана, Джан

Треньор: Юрген Клоп

Виляреал:13.Ареола, 2.Марио Гаспар, 4.Пина, 5.Мусачио, 6.Виктор Руиз, 8.Джовани дос Сантос, 9.Солдадо, 11.Жайме Коста, 17.Бакамбу, 18.Суарес, 21. Бруно Сориано.

Треньор: Марселино
 

  Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!