Севиля е на крачка от историческо постижение, след като победи Шахтьор с 3:1 у дома в реванша от полуфиналите на Лига Европа и с общ резултат 5:3 достигна финал в турнира. По този начин отборът на Унай Емери има шанс да спечели за трети пореден път и общо пети в историята си трофея.

В 9-ата минута Севиля откри, след като Кевин Гамейро се възползва от грешка в защитата и оказал се очи в очи с Пятов, мушна топката между краката му – 1:0.

Испанците продължиха да оказват натиск срещу съперника с цел да го държат по-далече от своята половина и търсейки ново попадение.

Въпреки превъзходството им Шахтьор успя да стигне до изравняване в края на полувремето. В 44-ата минута Марлош пусна топката в наказателното поле на Севиля, където непокритият Едуардо от непосредствена близост я насочи в левия ъгъл – 1:1.

С началото на втората част домакините, отново поведоха. Грегорж Кричовяк подаде на Гамейро, който излъга вратаря и на празна врата вкара второто си попадение в срещата – 2:1.

Севиля увеличи аванса си след прекрасен далечен изстрел на Мариано, които удари лявата греда и отбеляза за 3:1 в 59-ата минута.

Финалът е в Базел на 18 май, а съперник на Севиля ще бъде Ливърпул

 

шахтьор_1.jpgsev.jpgСевиля – Шахтьор (Донецк) 3:1

(В първия мач 2:2)

1:0, Кевин Гамейро 9, 1:1 Едуардо 44, 2:1 Кевин Гамейро 47, 3:1 Мариано 59

Севиля, „Рамон Санчес Писхуан“
Съдия: Бьорн Куиперс (Холандия)

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Сориа, Тремулинас, Рами, Криховяк, Даниел Карисо, Гамейро, Н`Зонзи, Банега, Витоло, Коке, Мариано Ферейра.

Треньор: Унай Емери

Шахтьор: Пятов, Кучер, Степаненко, Марлос, Малишев, Едуардо, Тайсон, Исмаили, Сърна, Ракитски, Коваленко.

Треньор: Мирча Луческу

 

  Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!