Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) ще се изправят на финала на Шампионската лига. Двата тима ще се сблъскат за трофея за втори път в рамките на две години. Това означава, че за трета поредна година Купата с ушите ще бъде притежание на испански клуб, след Реал (Мадрид) през 2014-а и Барселона преди година.

Сякаш турнирът се превръща в надпревара с предизвестен победител. Всички се хвърлят с пълни сили и накрая купата отива в Испания. Въпреки харчените огромни средства за селекция клубовете от останалите европейски футболни сили не успяват да се противопоставят на испанското първенство в най-силния клубен турнир на континента.

Сблъсък между Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) означава, че представителите на Примера дивисион ще имат вече 16 трофея от Шампионската лига (до момента Реал има 10 и Барселона е с 5). Така Испания ще има четири купи от турнира повече от Италия и Англия, които са с по 12.

От 2006 година насам това ще бъде шести испански успех и общо осми след 2000-та. Още повече, че Мадрид ще има своя 11-и триумф в Шампионската лига, с което ще изпревари Милано (10). Испанската столица вече изпревари италианския град по участия на финал в турнира – 17 (14 на Реал и 3 на Атлетико), докато Милано е с 16 (11 на Милан и 5 на Интер).
Васил НАЙДЕНОВ, БЛИЦ СПОРТ