Футболистът на ФК Дънди Костадин Гаджалов откри головата си сметка по терените в Шотландия. 26-годишният българин вкара в градското дерби срещу Дънди Юнайтед, което тимът му спечели с 2:1. Гаджалов наказа големия съперник за 1:1, а поражението изхвърли Юнайтед от Висшата лига на Шотландия. Бившият играч на Ботев (Пловдив)  даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ, в което неслучайно обяви, че посвещава първия си гол в Шотландия на годеницата си Цветелина, от която чака дете.

- Коце, честит първи гол с екипа на Дънди. Какво ти костваше?
- Благодаря много, костваше ми много упоритост, труд и дисциплина.

- Чувстваш ли се герой, след като се разписа точно в градското дерби?
- Не се чувствам герой, но съм много щастлив, че отбелязах гол и помогнах на отбора. Ще помня винаги този мач. Най-важното е, че победихме. Заслугата е на целия отбор, всички дадохме най-доброто от себе си и се получи много хубав мач.

- На кого посвещаваш гола?
- Посвещавам го на моята годеница Цветелина, семейството ми и на хората, които ме подкрепят.

- Вече няколко години сте заедно, мислите ли за наследници?
- О, аз вече отбелязах най-важния гол в живота ми. Годеницата ми е бременна в седмия месец и очакваме щастливия миг.

- Цветелина посещава ли мачовете ти в Шотландия?
- Да, постоянно идваше на трибуните, но вече си е в Пловдив. Нямам търпение да се върна на 16 май, след като изиграем последния мач, за да бъда до нея.

- Загубата от вас изхвърли Дънди Юнайтед от Висшата лига. Градският съперник няма ли да ви липсва?
- Определено дербито ще липсва. Това е мач с много голям заряд. Винаги се получават интригуващи мачове. За нас футболистите, както и феновете, емоцията е неописуема. И сега имаше много публика, стадионът беше пълен.

- Радваш ли се на подкрепа от българи по трибуните?
- Да, на всеки мач идват сънародници. И българското знаме винаги се развява в агитката на нашия отбор. Радвам се, че имам подкрепата на феновете. Аз и съотборниците ми се стремим да ги радваме с победи. Смятам, че за момента са доволни от нас, защото сме първи във втората половина на Висшата лига.

- С какво се различава градското дерби на Дънди с останалите ви мачове в Шотландия?
- Много по-различно е. Сблъсъците между моя отбор и Дънди Юнайтед винаги са с по-голям заряд от другите двубои, много по-емоционални са както за футболистите, така и за феновете, които ни подкрепят и изпълват стадионите. Еуфорията тук преди дербито е много голяма.

- Като бивш играч на Ботев и Локомотив би ли обяснил кое дерби е по-емоционално - пловдивското или това на град Дънди?
- И двете дербита са специални за мен, много са емоционални. Израснах в Пловдив с градското дерби. Играл съм и за двата отбора.

- Бетонира ли се в Дънди след този гол, предложиха ли ти вече нов договор?
- В момента се водят преговори. Аз съм концентриран изцяло в тренировките и мачовете, за другите неща има време.

- Има ли шанс да те видим сред повиканите от националния селекционер Ивайло Петев за предстоящото турне в Япония?
- С голяма радост бих приел повиквателна за националния отбор и да играя за родината, но това е решение на националния селекционер.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ