Новият изпълнителен директор на ЦСКА Николай Паслар е бил заподозрян от федерацията по борба, че е манипулирал свои мачове от Олимпиадата през 2004 година Европейското през същата година, пише "Меридиан Мач". В Атина Паслар пада в първия си двубой от поляка Кристиян Брозовски. Разбира се роденият в Молдова пехливанин отрича: „Полякът едва не ми отхапа ръката. Показах раната на рефера, но той каза, че нарочно съм си подложил дланта."

Според него след двубоя противникът не е можел да ходи. „Съдиите го подпираха като патерици, за да излезе от тепиха. Всеки да говори каквото си ще, но аз не съм се продал. Наклеветиха ме", казва Паслар за случая.
 
На Европейското пък пада от грузинец, който се бори за Гърция. Съмненията, че продават мачове падат и върху Гуйдя, и Цопа, които напускат страната и се връщат в Молдова.
 
Паслар обвинява и федерацията, че заради Серафим Бързаков го качват в по-горна категория, въпреки че колегата му е по-висок от него.
 
Интересно е, че преди повече от 10 години борецът бяга от настоящия си работодател Гриша Ганчев, който му даде абсурдното назначение на „Армията" и направи най-великият клуб в България за смях. По онова време Паслар се бори за тима на скандалния бизнесмен Славия - Литекс, но бяга оттам в Сливен заради неплатени заплати.
 
През 2009 година Паслар основава собствена ММА школа в Узбекистан.
 
Хора от неговите среди твърдят, че бойците му там изпълнявали някои по-особени поръчки, пише още изданието.

Както вече стана ясно, новият шеф в ЦСКА се сблъсква със закона и в България през 2005 година. Тогава криминалистите от Икономическа полиция го разследват за шашма с 25 000 лева. Човекът на Ганчев обаче излиза чист, но следващата година вижда ареста по обвинение в изнасилване. Николай обаче лансира версията, че двамата правили секс, а той не си е платил и тя го е натопила. Въпреки че е роден в Тараклия (Молдова), Паслар не говори молдовски. Той е бесарабски българин и по бащина, и по майчина линия. Татко му е овчар, а майка му Василиса работи в колхоза.
 
Като дете едва не е разкъсан от кучетата на баща си, а малко по-рано е на косъм от смъртта заради спукан апендис. Хеликоптер обаче го закарва в болница в Кишинев, където го спасяват.
 
Един от първите му треньори Григорий Кармалак пък е обвинен за мръсни сделки от властта в Молдова и пуснат за издирване. По тази причина гуруто на Паслар не може да стъпва нито в Молдова, нито в България. Иначе официалният бизнес на Кармалак е за търговия с вино и цигари.
 
За Молдова Паслар печели шест медала. Той става световен шампион за младежи и европейски за мъже. Оплаква се обаче, че заплатата му е 130 леи, което е приблизително 10 долара.
 
Според него българите в Молдова се бъхтят за жълти стотинки и са открито дискриминарани. „За един и същ медал ми даваха 10 пъти по-малко от молдовеца!", обяснява Паслар в свое интервю. Той се чуди защо всички бизнесмени, които дават пари за борците, ги изкарват мутри.