Реал (Мадрид) ще повтори финала в Шампионската лига от 2014 г. срещу Атлетико (Мадрид), след победа с 1:0 над Манчестър Сити в полуфинал-реванш от турнира.

Гарет Бейл закова единственото попадение на „Сантяго Бернабеу”, принуждавайки Фернандо да отклони топката в собствената си врата, което се оказа достатъчно за „белия балет” след нулевото равенство в Манчестър преди седмица. По този начин мадридчани прекършиха устремилия се към сбъдната мечта тим на Мануел Пелегрини, който за пръв път в историята си стигна до този етап на надпреварата.

В игра за Реал се завърна звездата на тима Кристиано Роналдо, който се отличи с няколко пропуска, но помогна много на отбора си за минималната победа.

Зрелището бе наблюдавано и от тенис величията Рафаел Надал и Новак Джокович, които играят на „Мастърс”-а в испанската столица тази седмица.

Домакините стояха по-стабилно и контролираха играта през целия двубой. Те първи достигнаха до възможност в наказателното поле, но „гражданите” не им позволиха натиск в началото на срещата.

Лоши новини за щаба на Мануел Пелегрини дойдоха още в 8-ата минута, когато капитанът Венсан Компани получи контузия в бедрото и напусна принудително терена.

След това „белия балет” наложи устрем и притисна гостите дълбоко в тяхната половина.

Първото по-добро положение бе за Реал в 14-ата минута, когато Карвахал центрира топката към дузпата и я качи на главата на Роналдо, който обаче не намери вратата.

В 20-ата минута крепостта на Сити рухна, след като Гарет Бейл получи топката в наказателното поле отдясно и без подготовка от малък ъгъл нацели далечната греда, за да оплете топката в мрежата – 1:0. Ударът бе записан на Фернандо, който леко отклони топката.

Сити намериха сили да се отърсят от шока и започнаха да поглеждат по-смело към вратата на домакините.

В 36-ата минута Реал стигна до второ попадение, дело на Пепе след центриране от пряк свободен удар. Реферът обаче отмени гола заради засада.

Фернандино получи уникален шанс да изравни, след като шутира към вратата на Кейлор Навас от границите на наказателното поле в 43-ата минута. Ударът му обаче облиза от външната страна дясната греда на стража.

Реал започна ударно и веднага след началото на второто полувреме Роналдо бе близо до удвояване след като получи удобно в малкото наказателно поле, но му бе свирена засада. 4 минути по-късно той получи страхотен пас от Гарет Бейл, но не успя да отиграе подобаващо.

В 53-ата минута Лука Модрич пропиля страхотна възможност за домакините, след като ловко се измъкна от изкуствена засада, но не успя да овладее добре, останал сам срещу Джо Харт, който изби в корнер.

В 64-ата минута португалската звезда, бе близо до глупав жълт картон. Въпреки че бе зад защитата, той опита да вкара във вратата центрирана топка, която обаче бе много висока. Роналдо я заби в противниковата врата с ръце, като само това, че вече бе маркирана засада го спаси от официално предупреждение.

В последствие Реал поуспокои топката, а Сити получи удобно положение след фаул срещу Стърлинг близо до десния корнер в 83-ата минута. Де Бройне обаче подходи егоистично и стреля към близката греда от малък ъгъл, в следствие на което изкара в аут.

В 90-ата минута Серхио Агуеро разтрепери домакините след падащ лист от около 30 метра, който мина на сантиметри от горната греда на Навас. Минута по-късно паника в защитата принуди вратаря да излезе извън наказателното си поле и да чисти с глава в тъч.

В крайна сметка Реал спечели двубоя и продължи до финала в Милано на 28 май, където ще се изправи срещу градските си съперници от Атлетико, които отстраниха Байерн.

 

Реал (Мадрид) – Манчестър Сити 1:0
1:0 Фернандо (20-автогол)

Мадрид, „Сантяго Бернабеу”
Съдия: Дависд Скомина (Словения)

СЪСТАВИ

Реал (Мадрид): Кейлор Навас,  Пепе, Серхио Рамос, Тони Кроос, Роналдо,  Гарет Бейл, Марсело, Дани Карвахал, Лука Модрич, Хесе, Иско
Наказани: няма
Контузени и под въпрос: Бензема, Каземиро
Старши треньор: Зинедин Зидан (Франция)

Манчестър Сити: Джо Харт, Бакари Саня, Венсан Компани, Николас Отаменди, Гаел Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Хесус Навас, Яя Туре, Кевин Де Бройне, Серхио Агуеро
Наказани: няма
Контузени и под въпрос: Силва
Старши треньор: Мануел Пелегрини (Чили)

Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!