Байерн победи у дома Атлетико (Мадрид) с 2:1 в реванша помежду им от полуфиналите на Шампионската лига. Така с общ резултат 2:2 и гол на чужд терен „дюшекчиите” се класираха за трети път на финал в най-престижния европейски клубен турнир. Шаби Алонсо (31) откри резултата след изпълнение на пряк свободен удар и рикошет в тялото на бранител на гостите. След почивката Антоан Гризман (53) изравни при контраатака след пас на Фернандо Торес, а Роберт Левандовски (74) с глава върна надеждата на баварците след подаване с глава на Видал. Дузпи пропуснаха Томас Мюлер за домакините през първата част и Фернандо Торес след почивката. Така Хосеп Гуардиола си тръгва от Мюнхен без спечелен трофей от Шампионската лига.

Баварците окупираха наказателното поле на гостите от самото начало, но първия точен удар отправи Габи от Атлетико, а Мануел Нойер спаси. Последваха точен удар и на Артуро Видал от домакините, за да се намеси Ян Облак, който по-късно изпревари и Левандовски при поредното положение пред вратата му. Последваха удари на Лам и Рибери извън очертанията на вратата, за да се стигне до гола на Шаби Алонсо (31) от фаул след рикошет и в тялото на Хименес. Три минути след това Хименес задържа Хави Мартинес в наказателното поле на гостите и последва дузпа, пропусната от Томас Мюлер, чийто удар бе отразен от Ян Облак. До почивката не се случи нищо интересно пред двете врати.

През втората част Атлетико изчака своя шанс и при контраатака Антоан Гризман (54) се разписа след извеждащо подаване на Фернандо Торес. При паса на Торес останаха някакви съмнения за засада. Гуардиола смени Дъглас Коста с Кингсли Коман, а малко по-късно Видал се пребори за висока топка на далечната греда и отклони към Левандовски (74), който отблизо с глава вкара 2:1 и върна надеждите на домакините, че може да стигнат и до по-убедителен успех, който да ги прати на финал.

В 84-ата минута турският съдия Джунейт Чакър отсъди скандална дузпа за Атлетико, след като Фернандо Торес бе фаулиран от Хви Мартинес, но извън наказателното поле, а не вътре в пеналта. Потърпевшият обаче изпусна дузпата, след като Мануел Нойер улови ъгъла и спаси. До края на мача Байерн хвърли всички сили в атака и в 88-ата минута можеше да вкара трети гол след удар на Давид Алаба и нов рикошет, но този път със сетни усилия Ян Облак успя да избие топката.

Във втората от добавените 5 минути треньорът на гостите Диего Симеоне не получи разрешение да направи последната си смяна и бесен удари по рамото едно от служебните лица. Малко след това Коман можеше да вкара трети гол за домакините, но от малък ъгъл не намери очертанията на вратата. Така в крайна сметка Атлетико се Байерн не успя да пребори испанския комплекс от последните два сезона и за трета поредна година отпадна на полуфиналите от испанци. Баварците отпаднаха на полуфинали първо от Реал Мадрид през сезон 2013/14, а през миналата кампания бяха отстранени на същата фаза от Барселона.

Атлетико игра петия си полуфинал в Шампионската лига и за трети път се класира на финала на турнира. "Дюшекчиите" могат да се похвалят с 11 победи и само 4 отпадания от тимове от Бундеслигата.

БайернАТЛЕТИКО (МАДРИД) 2:1
(в първия мач 0:1, общ резултат 2:2)
1:0 Шаби Алонсо (31), 2:1 Антоан Гризман (54), 2:1 Роберт Левандовски (74)

"Алианц Арена"
Съдия: Джунейт Чакър

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!