Най-успешният български футболист в последните години Димитър Бербатов ще се завърне отново на "Олд Трафорд", където се подвизава няколко години с екипа на Манчестър Юнайтед.

35-годишният нападател обаче няма да става част от тима на "дяволите", а ще участва в популярния благотворителен мач "Футболна помощ" между Отбора на Света и Англия, който ще се проведе на 5 юни. Двубоят е под егидата на УНИЦЕФ и се провежда всяка година от 2006 насам, като чрез него са събрани над 15 милиона паунда за различни каузи.

Бербо е сред футболните легенди, които ще се включат в благородната инициатива. От телевизия ITV разкриха имената на първите четирима звездни футболисти, които ще вземат участие в срещата, а освен Бербатов това са Джейми Карагър, Роби Фаулър и Яп Стам. Впоследствие българинът се похвали с участието си чрез Фейсбук.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед ще бъде част от Отбора на света, който ще се противопостави на отбор на Англия. Треньор на Берба в двубоя ще бъде току-що станалият шампион на Англия с Лестър Клаудио Раниери. Двамата се познават отлично от съвместния им престой в Монако през 2014 година. Англия пък ще бъде водена от Жозе Моуриньо.