Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Мадрид) се изправят в решителна битка за място на финала в Шампионската лига, който ще се проведе в Милано. Двата тима ще излязат на "Алианц Арена" от 21:45 часа в полуфинал реванш, а първата среща приключи при резултат 1:0 за испанския тим.

Тимът на Диего Симеоне има преднина от един чист гол, но играчите на Пеп Гуардиола са способни на всичко пред своя публика и на своя терен.

Байерн трябва да пребори комплекс от последните два сезона. Баварците отпаднаха на полуфинали първо от Реал Мадрид през сезон 2013/14, а през миналата кампания бяха отстранени на същата фаза от Барселона. Сега Байерн се изправя на трети пореден полуфинал срещу трети пореден испански отбор.

Атлетико пък играе петия си полуфинал в Шампионската лига. Досега отборът два пъти продължава напред и два пъти отпада на тази фаза на турнира. "Дюшекчиите" могат да се похвалят с 10 победи и само 4 отпадания от тимове от Бундеслигата. Мадридчани са спечелили последните си 6 срещи с германски тимове.

Треньорът на Байерн Джосеп Гуардиола не може да използва в този мач контузените Ариен Робен и Холгер Бадщубер, но Франк Рибери се възстанови и е готов за двубоя.
Диего Симеоне пък не може да използва в този мач единствено Тиаго. Опитният бранител Диего Годин остава под въпрос, но е вероятно да се появи в игра срещу Байерн.

 

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - АТЛЕТИКО (МАДРИД)
(в първия мач 0:1)
21:45 часа, пряко по БТВ Екшън
"Алианц Арена"
Съдия: Джунейт Чакър
Баланс: 3 мача, 1 победа за Байерн, 1 равенство, 1 победа за Атлетико



Вероятни състави:
Байерн: Мануел Нойер, Филип Лаам, Хави Мартинес, Джером Боатенг, Давид Алаба, Чаби Алонсо, Артуро Видал, Дъглас Коща, Франк Рибери, Томас Мюлер, Робърт Левандовски
Контузени: Ариен Робен, Холгер Бадщубер
Наказани: няма
Треньор: Хосеп Гуардиола

Атлетико: Ян Облак, Хуанфран, Хосе Хименес, Диего Годин, Фелипе Луиш, Саул Нигес, Габи, Аугусто Фернандес, Коке, Антоан Гризман, Фернандо Торес
Контузени: Тиаго Мендеш
Наказани: няма
Треньор: Диего Симеоне

Любопитни факти:
*Байерн има положителен баланс срещу отбори от Испания на фаза полуфинал - 7 успеха срещу само 3 отпадания

*В 5 от 7 случая "баварците" успяват да превъзмогнат загубата в първия мач и да обърнат нещата в своя полза

*Атлетико играе своя пети полуфинал, като до момента е достигна до два финала и два пъти е отпаднал

*"Дюшекчиите" могат да се похвалят с 10 победи и само 4 отпадания от тимове от Бундеслигата в елиминации на Шампионска лига

*При успех с 1:0 в първия мач, "дюшекчиите" могат да се похвалят с добри статистически показатели - 6 пъти продължават напред, 3 пъти отпадат

*Атлетико записа седем победи в последните си седем мача във всички турнири и няма допуснат гол от 602 минути

*Байерн загуби едва 2 от последните си 23 мача у дома срещу испанци

*Двата тима са се срещали само веднъж досега, като Байерн печели финала през 1974 година
 

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!